Wachtlijsten

Er zijn op dit moment geen wachtlijsten.
Nieuwe trajecten kunnen in alle regio’s binnen drie weken starten.

Jeugdzorg

Sociaal-emotionele problemen gaan hand in hand met leerproblemen. Die kun je niet los van elkaar zien. Met de Kernvisie methode pak je allebei aan.



Als ouders bij ons komen voor hulp is dat niet omdat ze graag zien dat hun kind hogere resultaten gaat halen. Als dat het geval is, wordt er gekozen voor een huiswerkinstituut of cito-trainer. Ouders kiezen voor de Kernvisie methode omdat hun kind niet lekker in zijn vel zit, een negatief zelfbeeld en/of faalangst ontwikkelt, kortom ongelukkig is. De oorzaak is in deze gevallen vaak schoolgerelateerd. De wijze waarop het onderwijs wordt aangeboden past niet bij de wijze waarop het kind zich ontwikkelt.

Je kan het vergelijken met een burn-out. Bij volwassenen die hier tegenaan lopen worden een aantal stappen doorlopen. Middels therapie worden disfunctionele gedachten aangepakt. Daarnaast gaat men de risicofactoren op het werk inventariseren (bijvoorbeeld te hard moeten werken, te veel overwerken, moeten werken in een onprettige werksfeer enzovoort) én aanpakken. En tenslotte, zo snel mogelijk weer aan het werk (liefst tijdens behandeling).

Kinderen die vastlopen hebben baat bij dezelfde aanpak. Met alleen aandacht voor faalangst, belemmerende overtuigingen en een negatief zelfbeeld kom je er niet. Ook hier moet gekeken worden naar risicofactoren op het werk, in dit geval school dus. Hoe denkt een kind? Wat is zijn/haar denkstijl? En in hoeverre past het aanbod van het onderwijs bij zijn of haar denkstijl? En hoe kan een kind zijn eigen leerstijl volgen terwijl het toch gewoon in de klas meedraait? Inventariseren én aanpakken. Dan hoef je niet meer met buikpijn naar school.

Wij hebben maar één doel. Kinderen weer leerbaar, vol zelfvertrouwen en eigenwaarde hun toekomst in laten gaan.

Lees hier het verhaal van de moeder van Geert

Onze zoon Geert was een kind wat in groep 1 en 2 fluitend door het leven ging. In groep 3 veranderde dat langzaam maar zeker. Letters en lezen vond hij lastig, hij was minder betrokken bij de les, had een laag werktempo en een lage concentratie. Thuis merkten we dat hij minder plezier had om naar school te gaan, hij huilde snel, wilde bepaalde kleren niet aan en stond soms lang voor de spiegel om te kijken of zijn haar wel goed zat. Al met al veranderde hij in nog geen half jaar tijd in een onzeker, angstig kind. Te jong om te bedenken wat eraan de hand was. In de loop van het schooljaar werd hij regelmatig bij leuke lessen uit de klas gehaald om te oefenen met lezen. Eind groep 3 had hij M3 met moeite gehaald.

Geert ging over naar groep 4. De juf vroeg zich af of hij het zou gaan redden in groep 4, terwijl wij dachten hij is absoluut niet dom. In deze groep werd hij al gauw 3 à 4 keer per week uit de les gehaald om te oefenen met lezen. De gedachte erachter was dat als je niet kan lezen en je blijft het herhalen dan slijpt het er vanzelf in, maar lukte het niet dan had je in ieder geval genoeg ‘uren’ gemaakt om eventueel in aanmerking te komen voor een dyslexietest aan het eind van groep 4/ begin groep 5. Dat ging ons te lang duren en daarnaast hadden we het idee dat het bij Geert niks uithaalde.

Via een kennis hoorden we van de Kernvisie methode, van haar kreeg ik het boek ‘Krachtig Anders Leren’ te leen. De stukjes vielen op zijn plaats, zo herkenbaar allemaal! We hebben een afspraak gemaakt en zijn naar Ede gegaan. Na de eerste sessie zei Geert in de auto: ‘Mam wat ben ik blij dat we hier naar toe zijn geweest’. Hij voelde dat hij begrepen werd. We hebben zo’n 10 sessies gehad en je zag dat zijn rapport op verschillende gebieden was verbeterd. Ook haalde hij 3 Avi’s in groep 4.

We hebben weer onze oude Geert terug. Hij zit nu in groep 5 en het blijft goed gaan. Wel blijft het oefenen voor hem, maar hij weet dat het hem goed helpt. We weten als wij of de juf op school ergens tegen aanlopen dat we de Kernvisie methode om raad kunnen vragen. Dat zo’n simpele manier van leren zo’n effect kan hebben. We zijn ervan overtuigd dat er nog veel mensen en kinderen rondlopen die hier enorme baat bij kunnen hebben.

Mijn kind heeft hulp nodig

Ik ben een verwijzer

Ik ben een verwijzer

Een groeiende groep kinderen wil niet naar school, heeft buikpijn, ontwikkelt faalangst en een negatief zelfbeeld en heeft vaak belemmerende overtuigingen. Soms hebben kinderen al verschillende faalangsttrainingen achter de rug, maar heeft het niet tot het gewenste resultaat geleid. Dit komt omdat het symptoom wordt bestreden en niet de kern van het probleem.

Waar aan voorbij gegaan wordt is dat veel sociaal-emotionele problemen in relatie staan tot school.
Deze problemen ontwikkelen zich niet omdat deze kinderen een onvermogen hebben of bijvoorbeeld angstiger zijn dan andere kinderen, maar omdat zij een andere leerstijl hebben. De leerstijl van iemand is de manier van denken en doen. Dit heeft tot gevolg dat een kind spanningen opbouwt en in een burn-out situatie kan belanden.
Een volwassene gaat dagelijks naar zijn werk. Hier kunnen om allerlei redenen spanningen ontstaan, waardoor men in een burn-out terecht kan komen. Deze persoon komt thuis te zitten. Die sturen wij niet terug naar de werkgever om het maar even op te lossen, maar krijgt een hulpverlener.
Een kind gaat iedere dag naar school. Wanneer hierdoor spanningen ontstaan en dit oploopt, raakt een kind in een burn-out situatie. Meestal blijven wij een kind maar naar school sturen met alle gevolgen van dien.

Wij helpen deze kinderen te vertrouwen op hun eigen vermogen en leren hen zo te functioneren dat het past. Tegelijkertijd pakken wij de sociaal-emotionele problemen als belemmerende overtuigingen, negatief zelfbeeld, faalangst en concentratieproblemen aan.
Zo bestrijden wij de symptomen en pakken de kern van het probleem aan. Wij gaan geen schoolzaken oefenen, want dat doen zij thuis. De frequentie van onze behandeling is eens in de drie weken. In die drie weken gaat men thuis datgene wat is aangereikt eigen maken.

Wij sluiten geen kinderen uit. Ieder kind is welkom, ook als er sprake is van comorbiditeit.




Sociaal-emotionele problemen schoolgerelateerd?

Je eerste reactie is waarschijnlijk het samenwerkingsverband van scholen inschakelen. Echter, het samenwerkingsverband van scholen zet in op ondersteuning die in het verlengde ligt van het schoolsysteem (OPP), maar is handelingsverlegen wanneer kinderen niet in dat systeem passen. Niets doen of doorzenden naar school leidt tot zeer zware sociaal-emotionele problemen. Wel aanpakken leidt tot preventie van toekomstige problemen.

In de praktijk

De Kernvisiecoach creëert een driehoek van commitment tussen kind(jeugdige), ouder en coach. Alle drie moeten de wil hebben om aan de oplossing te werken en daar inspanning voor te leveren. Is dat commitment er niet dan kunnen wij ook niet starten. Is dat commitment er wel, dan weten wij ook dat het tot resultaat leidt.

Bij elkaar doen wij dit in 10 tot 12 sessies, welke om de drie weken plaatsvinden. In de tussenliggende weken gaat de cliënt datgene wat is aangereikt eigen maken onder begeleiding van de ouder. Na drie weken volgt er weer een stap en wordt er weer wat nieuws aangereikt.

De methodiek is zo krachtig dat de cliënt het resultaat direct ervaart en dit stimuleert weer om er ook werkelijk wat voor te doen. Wij pakken niet alleen de symptomen aan, maar gaan direct naar de kern van het probleem.

Wachtlijst: Wij kunnen binnen drie weken de zorg starten.

Mijn kind heeft hulp nodig

Wij zien een groeiende groep kinderen die niet naar school wil, buikpijn heeft, faalangst en een negatief zelfbeeld ontwikkelt en vaak belemmerende overtuigingen heeft. Meestal hebben deze sociaal-emotionele problemen een relatie met school. Deze problemen ontwikkelen zich niet omdat deze kinderen een onvermogen hebben, maar omdat zij een andere leerstijl hebben. Een leerstijl die niet voldoende past bij de wijze waarop school de informatie aanreikt.

Geen ernstige enkelvoudige dyslexie, wat nu?

Het kan zomaar je kind zijn, die wel hulp nodig heeft maar om welke reden dan ook niet in aanmerking komt voor de behandeling ernstige dyslexie (ed).

Wanneer je dat machteloze gevoel krijgt er helemaal alleen voor te staan kunnen wij helpen, want precies voor deze kinderen is de Kernvisie methode zeer geschikt omdat ze aansluit op de leerstijl van deze kinderen.

Wij stellen kinderen in staat om op een voor hen eenvoudige wijze informatie op te nemen en te automatiseren. Hierdoor verdwijnen bovenstaande sociaal-emotionele problemen en ontstaat er zelfvertrouwen, eigenaarschap en verantwoordelijkheid.

Samen aan de slag

De Kernvisiecoach creëert een driehoek van commitment tussen je kind, jou als ouder en coach. Alle drie moeten de wil hebben om aan de oplossing te werken en daar inspanning voor te leveren. Is dat commitment er niet dan kunnen wij ook niet starten. Is dat commitment er wel, dan weten wij ook dat het tot resultaat leidt.

Bij elkaar doen wij dit in 10 tot 12 sessies van een uur, welke om de drie weken plaatsvinden. In die tussenliggende periode gaan jullie aan de slag om datgene wat aangereikt is eigen te maken. Jij als ouder begeleidt dit.

Na drie weken wordt de volgende stap gezet en wordt er weer wat nieuws aangereikt. Zo zijn wij met elkaar ongeveer een maand of acht bezig. Maar zonder druk, want het gaat vanzelf.

De methodiek is zo krachtig dat je kind het resultaat direct ervaart en dit stimuleert weer om er ook werkelijk wat voor te doen. Wij gaan dus niet de symptomen aanpakken, maar gaan direct naar de kern van het probleem.

Hoe kan ik vergoede zorg aanvragen?

Neem contact op met het CJG, de wijkteams in je woonplaats of de huisarts. Zij kunnen verwijzen naar vergoede zorg. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Wachtlijst: Wij kunnen binnen drie weken de zorg starten.

In welke jeugdzorgregio wordt de Kernvisie methode vergoed?

Vergoeding bij sociaal-emotionele problemen

  • Amstelveen-Aalsmeer (Aalsmeer, Amstelveen)
  • DUO gemeenten (Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn)
  • Food Valley (Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal)
  • Friesland OWO gemeenten (Ooststellingerwerf, Opsterland, Weststellingerwerf) (aanvragen via lokaal gebiedsteam)
  • Groningen (Appingedam, Delfzijl, Het Hogeland, Loppersum, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Westerkwartier, Westerwolde)
    (Groningen: aanmelden via WIJ Groningen)
  • Holland Rijnland (Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen en Zoeterwoude)
  • Lekstroom (Houten, Lopik, Nieuwegein, IJsselstein en Vijfheerenlanden)
  • Limburg-Noord (Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray)
  • Midden-Holland (Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen, Zuidplas)
  • Midden-IJssel/Oost-Veluwe (Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen) (voor Zutphen eerst contact opnemen met het hoofdkantoor)
  • Noord en Midden Drenthe (AA en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo)
  • Rivierenland (Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel, West Maas en Waal, West-Betuwe)
  • Rivierenland Zaltbommel/Maasdriel (Maasdriel, Zaltbommel)
  • Zaanstreek/Waterland (Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland, Zaanstad)

Beveiligd mailen

Wij maken gebruik van het programma Zivver om beveiligd te kunnen mailen. Wil je ons een beveiligde mail sturen omdat er persoonsgegevens zoals geboortedatum en bsn-nummer meegestuurd worden, dan hoef je zelf geen Zivver account te hebben. Klik op onderstaande knop om een beveiligde mailconversatie te starten, een pagina opent in de ZIVVER-webapp.

Mail ons veilig

  • Vul je naam en e-mailadres in en bevestig dit.
  • Je ontvangt nu een notificatiebericht via e-mail.
  • Open het notificatiebericht.
  • Kopieer de toegangscode.
  • Klik op de blauwe knop “Klik hier voor bericht”.
  • Plak de toegangscode en klik op “Ontgrendel”.
  • Typ nu een bericht en voeg eventueel een bijlage toe.
  • Klik op de verzend-knop om je bericht te versturen.
  • LET OP: bewaar de toegangscode goed om antwoordberichten te kunnen openen.