Mijn kind heeft hulp nodig
Mijn kind heeft hulp nodig
Wij zien een groeiende groep kinderen die niet naar school wil, buikpijn heeft, faalangst en een negatief zelfbeeld ontwikkelt en vaak belemmerende overtuigingen heeft. Meestal hebben deze sociaal-emotionele problemen een relatie met school. Deze problemen ontwikkelen zich niet omdat deze kinderen een onvermogen hebben, maar omdat zij een andere leerstijl hebben. Een leerstijl die niet voldoende past bij de wijze waarop school de informatie aanreikt.
Geen ernstige enkelvoudige dyslexie, wat nu?
Het kan zomaar je kind zijn, die wel hulp nodig heeft maar om welke reden dan ook niet in aanmerking komt voor de behandeling ernstige dyslexie (ed).
Wanneer je dat machteloze gevoel krijgt er helemaal alleen voor te staan kunnen wij helpen, want precies voor deze kinderen is de Kernvisie methode zeer geschikt omdat ze aansluit op de leerstijl van deze kinderen.
Wij stellen kinderen in staat om op een voor hen eenvoudige wijze informatie op te nemen en te automatiseren. Hierdoor verdwijnen bovenstaande sociaal-emotionele problemen en ontstaat er zelfvertrouwen, eigenaarschap en verantwoordelijkheid.
Samen aan de slag
De Kernvisiecoach creëert een driehoek van commitment tussen je kind, jou als ouder en coach. Alle drie moeten de wil hebben om aan de oplossing te werken en daar inspanning voor te leveren. Is dat commitment er niet dan kunnen wij ook niet starten. Is dat commitment er wel, dan weten wij ook dat het tot resultaat leidt.
Bij elkaar doen wij dit in 10 tot 12 sessies van een uur, welke om de drie weken plaatsvinden. In die tussenliggende periode gaan jullie aan de slag om datgene wat aangereikt is eigen te maken. Jij als ouder begeleidt dit.
Na drie weken wordt de volgende stap gezet en wordt er weer wat nieuws aangereikt. Zo zijn wij met elkaar ongeveer een maand of acht bezig. Maar zonder druk, want het gaat vanzelf.
De methodiek is zo krachtig dat je kind het resultaat direct ervaart en dit stimuleert weer om er ook werkelijk wat voor te doen. Wij gaan dus niet de symptomen aanpakken, maar gaan direct naar de kern van het probleem.
Hoe kan ik vergoede zorg aanvragen?
Neem contact op met het CJG, de wijkteams in je woonplaats of de huisarts. Zij kunnen verwijzen naar vergoede zorg. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.
Wachtlijst: Wij kunnen binnen drie weken de zorg starten.
Neveneffecten
Regelmaat. We leren ouders op vaste tijden dingen van hun kind te verlangen. Als kinderen weten waar ze aan toe zijn, geeft dat rust in het gezin.
Afspraken maken en elkaar daar aan houden. Kinderen mogen hun (drukke) ouders ook aan afspraken houden.
Inzichtelijk maken van tijd. Een kind heeft behoefte aan overzicht en raakt gefrustreerd als dat overzicht er niet is. Hierdoor kan weerstand ontstaan bij dagelijkse activiteiten zoals naar school gaan, naar bed gaan, tandenpoetsen, etc. Als het overzicht ontstaat, verdwijnt de weerstand en gaan dagelijkse processen in het gezin soepel en zonder strijd.
We geven ouders structuur. Ouders leren hun kind te begeleiden omdat ze aanwezig zijn bij het coachingsproces.
Ieder overleg over het kind vindt plaats met het kind erbij. Ook het gedrag van de ouder wordt waar nodig bijgestuurd. Dit in bijzijn van het kind, zodat ook het kind weet dat de verandering in gedrag van de ouder een reden heeft. Als de ouder ander gedraag gaat vertonen weet het kind ‘daar hebben we het over gehad’. Doe je dat niet, dan begrijpt het kind het nieuwe gedrag van de ouder niet.
Aandacht voor de fijne motoriek. Als het schrijven niet vanzelf gaat hindert dat het leerproces. Indien nodig leert het kind op de juiste manier letters te vormen en aan elkaar te schrijven.
Het kind durft dingen aan te gaan. Het gaat van ontwijkgedrag naar doen-gedrag.
Het kind leert beslissingen te nemen. Niet verzanden in het (her)overwegen van alle mogelijke opties, maar keuzes durven maken. Vertrouwen op jezelf.
Het kind krijgt inzicht in eigen gedrag. Niet iedereen denkt, doet en voelt op dezelfde manier. Tegelijkertijd ben je niet de enige die denkt, doet en voelt zoals je doet. Begrip en (h)erkenning wat helpt in communicatie met anderen.
Een kind met ASS gaat beter functioneren. Door inzicht in het eigen gedrag en een sterkere structuur in zijn of haar omgeving gaat het kind beter functioneren binnen het gezin.
Ongerustheid bij ouders wordt weggenomen waardoor er stabiliteit in het gezin ontstaat.
In welke jeugdzorgregio wordt de Kernvisie methode vergoed?
Vergoeding bij sociaal-emotionele problemen
- Amstelveen-Aalsmeer (Aalsmeer, Amstelveen)
- DUO gemeenten (Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn)
- Food Valley (Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal)
- Friesland OWO gemeenten (Ooststellingerwerf, Opsterland, Weststellingerwerf) (aanvragen via lokaal gebiedsteam)
- Groningen (Appingedam, Delfzijl, Het Hogeland, Loppersum, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Westerkwartier, Westerwolde)
(Groningen: aanmelden via WIJ Groningen)
- Holland Rijnland (Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen en Zoeterwoude) (Budgetplafond 2024 bereikt)
- Lekstroom (Houten, Lopik, Nieuwegein, IJsselstein en Vijfheerenlanden)
- Limburg-Noord (Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray)
- Midden-Holland (Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen, Zuidplas)
- Midden-IJssel/Oost-Veluwe (Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen) (voor Zutphen eerst contact opnemen met het hoofdkantoor)
- Noord en Midden Drenthe (AA en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo)
- Rivierenland (Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel, West Maas en Waal, West-Betuwe)
- Rivierenland Zaltbommel/Maasdriel (Maasdriel, Zaltbommel)
- Utrecht-West (De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Woerden)
- Zaanstreek/Waterland (Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland, Zaanstad)
Beveiligd mailen
Wij maken gebruik van het programma Zivver om beveiligd te kunnen mailen. Wil je ons een beveiligde mail sturen omdat er persoonsgegevens zoals geboortedatum en bsn-nummer meegestuurd worden, dan hoef je zelf geen Zivver account te hebben. Klik op onderstaande knop om een beveiligde mailconversatie te starten, een pagina opent in de ZIVVER-webapp.
Mail ons veilig
- Vul je naam en e-mailadres in en bevestig dit.
- Je ontvangt nu een notificatiebericht via e-mail.
- Open het notificatiebericht.
- Kopieer de toegangscode.
- Klik op de blauwe knop “Klik hier voor bericht”.
- Plak de toegangscode en klik op “Ontgrendel”.
- Typ nu een bericht en voeg eventueel een bijlage toe.
- Klik op de verzend-knop om je bericht te versturen.
- LET OP: bewaar de toegangscode goed om antwoordberichten te kunnen openen.